Angelica Lohman

Jag är Leg. Psykoterapeut inom kognitivbeteende terapi, KBT, jag har arbetat med psykoterapi i 20 år inom verksamheter som barn- och ungdomspsykiatrin, vuxenpsykiatrin, ungdomsmottagningen och mottagningen för unga män. 

Som psykoterapeut är jag öppensinnad, aktiv, nyfiken och intresserad i mötet med dig. Jag kommer möta dig med respekt, vara in lyssnande, validerande och kommer göra mitt yttersta för att förstå just dig. För mig är det viktigt att du skall känna dig trygg och bekväm i samtal hos mig och att vi tillsammans blir ett team. Jag kommer uppmuntra dig men också utmana dig om du önskar förändring, då min grundinställning är att vi människor oftast är mer kapabla än vad vi själva vågar lita på.

Jag arbetar evidensbaserat och utöver KBT anpassar jag metod och behandling efter dina behov och önskemål. Jag har bland annat utbildning i Dialektisk beteendeterapi, Acceptance commitment therapy, Traumafokuserad KBT och Prolonged Exposure, parterapi utifrån Integrative Behavior Couple Therapy, Anknytningsbaserad familjeterapi och sexologi.  

Att arbeta med människor är en ynnest och ligger mig varmt om hjärtat. Områden jag arbetat mycket med är trauma/PTSD, sekundär traumatisering, vulvasmärta, sexuella och/eller relationella svårigheter, ångestproblematik, depression, tvångsproblematik, samt neuropsykiatriska funktionsvariationer som ADHD/ADD och/eller autism både individuellt och i grupp.

Jag är hbtqi+-diplomerad och jag anser att psykoterapi skall vara en plats med möjlighet att utforska och få stöd kring sexualitet och/eller könsidentitet vid behov.

angelica@kbtspektra.com

0723 – 110 116

Humanovas lokaler

Södra Larmgatan 4, Göteborg

Du är varmt välkommen att höra av dig.